Справа Шеремета: у юриста Антоненка поліція проводить обшуки

10:51, 04.03.2020
Справа Шеремета: у юриста Антоненка поліція проводить обшуки

Леонід Маслов, адвокат (ФОТО: ЦЕНЗОР)

У юриста Леоніда Маслова, який входить у групу захисту фігуранта справи Павла Шеремета  Андрія Антоненка проводять обшук.

 

Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці адвокат Масі Найєм. 

 

Обшук проходить на підставі ухвали Печерського райсуду Києва за клопотанням слідчого у зв‘язку з тим, що Маслов нібито заходив в акаунт Антоненка і міг видалити інформацію.

 

Масі Найєм запевняє, що “це неправда – і це легко перевірити”.

 

“Нагадаю, Леонід постійно висвітлював інформацію по справі Ріффмастера (Андрія Антоненка) і критикував А. Авакова”, – нагадує Найєм у дописі.

 

На фейсбук-сторінці “Free Riff”опублікували ухвалу Печерського райсуду, на підставі якої відбувається обшук.

 

Леонід Маслов не є офіційним адвокатом Антоненка, однак він входить до групи захисту, допомагає адвокатам та публічно критикує версію слідства.

 

У соцмережі Маслов часто описував версію захисту та недоліки, які, на думку адвокатів, є у версії правоохоронців.

 

Зокрема, Маслов публікував дані геолокації зі сторінки Антоненка, які свідчили, що в момент підготовки вбивства музикант перебував вдома.

 

Як повідомляла «УМ», про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 12 грудня 2019 року.

 

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка. Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО. Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

 

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

 

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.