Екскомбат «Айдару» Мельничук звільнений з-під варти у Греції

15:55, 03.03.2020
Екскомбат «Айдару» Мельничук звільнений з-під варти у Греції

Затриманого у Греції колишнього командира батальйону “Айдар” та народного депутата VIII скликання Сергія Мельничука у вівторок звільнили з-під варти.

 

Про це кореспонденту УНН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

 

“Сергія Мельничука звільнили з-під варти за рішенням прокурора на підставі повідомлення центрального органу Інтерполу про призупинення заявки Росії та її перегляд щодо затримання Мельничука”, — повідомив голова ДКС.

 

Як повідомляла УМ, екскомбата батальйону "Айдар", нардепа 8 скликання Сергія Мельничука затримали на кордоні з Грецією за карткою Інтерполу, яку подала Росія.

 

3 червня 2015 року Верховна Рада дала згоду на залучення екскомбата до кримінальної відповідальності. Мельничука підозрювали у здійсненні ряду кримінальних правопорушень, зокрема за ст. 257 (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації або на окремих осіб, а також участь у такій банді або у здійсненому нею нападі) Кримінального кодексу України.

 

У 2017 році  НАБУ розслідувало стосовно Мельничука кримінальне провадження за підозрою у декларуванні недостовірної інформації.У 2018 році Мельничук і його колишній колега з фракції "Радикальної партії" Дмитро Лінько побилися після ефіру на телеканалі Newsone.

 

  •