«1+1» вибачився за позначення Абхазії окремою державою в сюжеті про учасницю «Голосу країни»

16:43, 02.03.2020
«1+1» вибачився за позначення Абхазії окремою державою в сюжеті про учасницю «Голосу країни»

Телеканал “1+1” вибачився за те, що в сюжеті про учасницю вокального шоу “Голос країни” Анжелу Кансузян в титрах регіон Абхазія було вказано як окрему державу.

 

Про це повідомляється на “Детектор медіа”.

 

Як зазначили у пресслужбі “1+1”, канал застосує суворі заходи дисциплінарного стягнення до працівників, що подали цю інформацію в ефір.

 

У неділю, 1 березня, у сьомому епізоді “сліпих” прослуховувань шоу “Голос країни” показали сюжет із конкурсанткою Анжелою Кансузян, вказавши країну її походження як “села Пшап, Абхазія”. У сюжеті також продемонстрували прапор самопроголошеної республіки, яка є окупованою Росією частиною Грузії.

 

“Під час запису інтерв’ю учасниця на запитання про країну походження зазначила саме цей регіон. Телеканал у жодному разі не виправдовує той факт, що некоректна інформація потрапила в ефір, абсолютно визнаючи свою помилку, допущену через неуважність“, – повідомили в пресслужбі каналу.

 

“1+1” також офіційно заявив, що в цій ситуації не було жодних політичних чи суспільних підтекстів.

 

“Ми керуємося виключно нормами міжнародного права, і для нас Абхазія є невід’ємною частиною Грузії. Команда “Голосу країни” від імені каналу “1+1” та групи “1+1 media” приносить свої вибачення та повідомляє, що до співробітників, які допустили цю інформацію в ефір, будуть застосовані суворі заходи дисциплінарного стягнення”, – сказали представники телеканалу.

 

Як відомо, Абхазія – регіон Грузії, тимчасово окупований Російською Федерацією. Україна офіційно не визнає Абхазію незалежною державою.