Коронавірус: Укрпошта припинила приймати посилки до Китаю

13:36, 13.02.2020
Коронавірус: Укрпошта припинила приймати посилки до Китаю

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) щодо спалахів коронавірусу в Китаї наразі не вводить ніяких заборон для міжнародної торгівлі і переміщення товарів через кордони.

 

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

 

"Жодних доказів, які б свідчили про ризик поширення коронавірусу через товари, наразі не зафіксовано. У офіційних призначених поштових операторів-партнерів Укрпошти всі відправлення проходять сувору перевірку, рентген-догляд, заборонені чи небезпечні речі не приймаються та не випускаються за кордон. Вони діють відповідно до норм Всесвітнього поштового союзу та ВООЗ", - зазначає пресслужба.

 

Посилаючись на ВООЗ, Укрпошта наполягає, що люди, які отримують посилки з Китаю, не схильні до ризику зараження і закликає довіряти тільки офіційним джерелам і не поширювати неправдиву інформацію.

 

Водночас в Укрпошті повідомили, що  у зв’язку зі значним скороченням більшістю авіакомпаній рейсів до Китаю на невизначний термін, приймання усіх видів відправлень до Китаю тимчасово призупинено.

 

Так само через значне скорочення рейсів більшістю авіакомпаній, терміни доставки товарів з Китаю до України можуть бути збільшені.

 

Як повідомляла УМ, від китайського коронавірусу Covid-19 померла 1 361 особа. У той же час успішно завершили лікування 5 905 людей. Зміна критеріїв діагностики дала стрибок кількості хворих.

 

Влада Китаю змінила методику підрахунку заражених коронавірусом COVID-19 - інфікована людина без симптомів захворювання не вважається зараженою.