З понеділка на мосту Патона у Києві обмежать рух

15:10, 09.02.2020
З понеділка на мосту Патона у Києві обмежать рух

З 10 лютого на мосту ім.Патона у Києві буде обмежено рух крайніми правими смугами.  

 

Про це повідомляє пресслужба КМДА, посилаючись на першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника.

 

Для руху автотранспорту буде відкрито три смуги у напрямку правого берега, дві смуги - у напрямку лівого берега. Рух вантажного транспорту мостом буде заборонено. 

 

За словами Поворозника,  обмеження руху запровадять час обстеження мосту фахівцями ТОВ "Український інститут сталевих конструкцій ім. В. М. Шимановського" та у подальшому - для зменшення тиску на конструкції споруди. 

 

"За підсумком обстеження ми отримаємо оцінку експлуатаційної придатності мосту та несучої спроможності його конструкцій. Результати, отримані в процесі обстеження, мають відображати рівень деградації, тенденції розвитку дефектів. Фахівці визначать залишковий ресурс споруди та складуть рекомендації стосовно подальшої експлуатації мосту".- сказав він.

 

Як зазначив перший заступник КМДА, місто готове до проведення робіт із реконструкції мосту/

 

"Фахівці КК "Київавтодор" вже підготували проєкт технічного завдання на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції мосту. Проте для того, щоб почати реконструкцію, необхідно зняти з нього охоронний статус та виключити з переліку об’єктів культурної спадщини місцевого значення. Саме над цим зараз активно працюємо і маємо позитивні зрушення", - заявив Поворозник.