Стрілянина у Мукачеві: затримано 7 осіб, які «планували встановити контроль над регіоном»

10:44, 09.02.2020
Стрілянина у Мукачеві: затримано 7 осіб, які «планували встановити контроль над регіоном»

У суботу ввечері, 8 лютого, на посту поліції в Нижніх Воротах правоохоронці затримали кількох осіб, які можуть бути причетними до стрілянини у Мукачеві.

 

Про це повідомляє місцеве видання Mukachevo.net.

 

"За попередньою інформацією, затримання пройшло близько 22:00 у той час, як 2 автомобілі на львівській реєстрації Mercedes G-Glass та Toyota Land Cruiser 200 заїжджали у Закарпатську область через пост поліції у Нижніх Воротах. За інформацією джерел редакції, це затримання відбулося у справі про нещодавню ", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, 7 лютого в Мукачеві сталася стрілянина, двоє людей були поранені. Розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство двох або більше осіб та за фактом незаконного поводження зі зброєю Кримінального кодексу України.

 

За наказом міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у Мукачеві посилено заходи безпеки.

 

На позачерговій сесії Мукачівська міськрада звернулася до Президента щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів.

 

У тексті звернення депутати наголошують, що місто “змушене звернутися до Президента за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого госпіталізовано двох людей із вогнепальними пораненнями”.

 

У Мукачівській міськраді акцентували, що головна причина регулярних “розборок” в місті — професійна слабкість і вкрай низька активність міської поліції. Також міські депутати вимагали зміни керівництва міського управління поліції, посилення його особового складу фахівцями з інших регіонів країни.