Вбивство у Каховці: поліцейського, який був свідком, звільнили

10:39, 13.01.2020
Вбивство у Каховці: поліцейського, який був свідком, звільнили

Співробітника Каховського відділу поліції, який був неподалік під час стрілянини, унаслідок якої помер місцевий мешканець, звільнили з органів внутрішніх справ України.

 

Про це повідомили у поліції Херсонської області.

 

Йдеться про старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Олександра Портного. Матеріали стосовно нього направили в Державне бюро розслідувань.

 

Таке рішення ухвалили за підсумками службового розслідування стосовно начальника Каховського відділу поліції та працівників, які безпосередньо мали стосунок до розслідування вбивства, що сталося в новорічну ніч у місті Каховка Херсонської області. 

 

«За результатами розслідування трьох працівників відсторонили від займаної посади, трьох — звільнили з органів внутрішніх справ, ще до трьох співробітників застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді», — йдеться у повідомленні.

 

Так, відсторонили від займаних посад керівництво Каховського відділу поліції. Стосовно чергового відділу та відповідального від керівництва, які перебували у добовому наряді у день вбивства, а також стосовно слідчого, у провадженні якого перебувала справа щодо вбивства чоловіка, застосували дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді.

 

Членів слідчо-оперативної групи, а саме слідчого та оперуповноваженого карного розшуку, які перебували на виклику про вбивство чоловіка, звільнили з органів внутрішніх справ України.

 

Як повідомляла УМ,  слідство призначило низку експертиз в Каховці, в тому числі повторну експертизу тіла.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує можливу причетність правоохоронця до вбивства у Каховці

 

Також поліція озвучила основну версію.

 

Офіс генпрокурора сформував групу прокурорів, які координуватимуть розслідування вбивства мешканця Каховки в новорічну ніч.

 

1 січня відбулася стрілянина між двома жителями Каховки: 29-річний чоловік щонайменше 15 разів вистрілив у бік колишнього чоловіка своєї співмешканки — 26-річного Володимира Чебукіна. Нападника затримали, а подію кваліфікували як замах на вбивство.

 

Від отриманих поранень Чебукін 3 січня помер. Того ж дня Каховський міський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави, а поліція перекваліфікувала підозру як «умисне вбивство».

 

Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки начебто лікар їм сказав, що на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї.

 

Згодом з'ясувалося, на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. Побоюючись, що цей факт може вплинути на розслідування, 4 січня мешканці Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції й вимагали від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали димовими шашками й піротехнікою.

 

5 січня люди знову протестували під управлінням поліції в Каховці.

 

Водночас, адвокатка Ірина Краснова повідомила, що наразі не отримала матеріали кримінального провадження про вбивство чоловіка у Каховці, під час якого, ймовірно, був присутній поліціянт.