Катастрофа літака в Казахстані: 12 жертв, українці є серед постраждалих

10:07, 27.12.2019
Катастрофа літака в Казахстані: 12 жертв, українці є серед постраждалих

Чотири іноземця перебували на борту літака Fokker-100 казахської авіакомпанії Bek Air, що розбився в п'ятницю під Алмати, серед них громадяни України.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Казахстан" з посиланням на прес-службу МВС Казахстану.

 

За повідомленням казахських правоохоронців, всього на борту літака перебувало п'ять членів екіпажу і 93 пасажири, в числі яких є іноземні громадяни: два громадянина України, один громадянин Киргизстану, один громадянин Китаю, інші громадяни Казахстану.

 

Міністерство внутрішніх справ Казахстану уточнило, що у результаті аварії пасажирського літака в районі Алмати загинули 12 людей, повідомляє Tengrinews.kz.

 

"МВС заявляє про 12 загиблих", - повідомило видання.

 

Також оприлюднено список жертв:

1. Микола Астанов
2. Рустам Кайдаров
3. Бауіржан Калієв
4. Базархан Карібаєв
5. Марат Муратбаєв
6. Абай Нурбек
7. Аршат Ісіна
8. Санія Аманжол
9. Дана Круглова
10. Каірхан Тумата
11. Валерій Ануфрієв
12. Іміна Оспанова

 

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив 28 грудня днем жалоби за загиблими у авіакатастрофі в Алмати, повідомляється на сторінці в Facebook прессекретаря Президента Казахстану Беріка Уалі.

 

"Президент (Казахстану, - ред.) Касим-Жомарт Токаєв оголосив 28 грудня 2019 року загальнонаціональним днем жалоби у зв’язку з загибеллю людей під час авіакатастрофи біля Алмати", - написав Берік Уалі.

 

Як повідомив УМ директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, серед постраждалих є 2 громадян України, які доставлені до лікарні міста Алмати.

 

Він уточнив, що в обох постраждалих - "перелом хребта", "травми середньої тяжкості".

 

З його слів, консул посольства України в Казахстані встановлює зв'язок з потерпілими громадянами України та підтримує контакти з місцевими рятувальними службами. Ситуація перебуває на контролі Департаменту консульської служби та посольства України у Казахстані.

 

Російські ЗМІ, зокрема,ТАСС,  повідомляють про 15 загиблих на даний момент.

 

14 - на місці катастрофи, ще один - у лікарні. Постраждали 12 осіб - з них вісім дорослих, четверо дітей.

 

Не менше 60 людям, які вижили, було надано медичну допомогу.

 

 

Як повідомляла УМ, у п’ятницю вранці літак казахської авіакомпанії Bek Air зі 100 людьми на борту розбився невдовзі після зльоту в аеропорту Алмати.