500 працівників заводу Коломойського пікетують під офісом Приватбанку у Дніпрі

10:53, 20.09.2019
500 працівників заводу Коломойського пікетують під офісом Приватбанку у Дніпрі

Зранку 20 вересня під головний офіс ПриватБанку у Дніпрі приїхали 10 автобусів з працівниками «Нікопольського заводу феросплавів», що належить колишньому власнику націоналізованого банку Ігорю Коломойському.

 

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

 

«Вранці 20 вересня 2019 з 7:45 ранку 10 автобусів з робочими Нікопольського заводу феросплавів заводу оточили будівлю головного офісу ПриватБанку в Дніпрі. На поточний момент біля будівлі банку страйкують близько 500 людей», — повідомила прес-секретарка ПриватБанку Інна Музичук.

 

Напередодні «Нікопольський завод феросплавів» уклав мирову угоду з Національним банком, на підставі якої погодився погасити заборгованість перед НБУ за кредитами ПриватБанку, за якими завод виступив поручителем.


«ПриватБанк не є учасником угоди про врегулювання даного спору між НБУ і Нікопольським заводом феросплавів і розцінює організований пікет як ще одну спробу тиску», — додають у ПриватБанку.

 

Там повідомили, що провели зустріч з робітниками заводу, під час якої повідомили, що завод Коломойського виплатить борги Нацбанку за договором, який уклали ще 10 років тому.

 

28 серпня компанія Коломойського вперше вирішила заплатити за зобов'язаннями перед Нацбанком: Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ та «Нікопольським заводом феросплавів» Коломойського.

 

Як повідомляла УМ, 13 вересня Коломойський заявив про появу «вікна можливостей» в укладанні мирової угоди з ПриватБанком.

 

«Якась мирова угода, якось вийти із ситуації. Вона ж не може бути вічно напруженою. Сьогодні хороше вікно можливостей», — додав Коломойський.

 

Раніше Коломойський заявляв, що хоче отримати від держави компенсацію за націоналізацію ПриватБанку у розмірі 2 мільярди доларів. Саме у таку суму олігарх оцінив власний капітал, який він вклав у банк.

 

Симптоматичні заяви: Гончарук раптом передумав щодо компромісу з Коломойським по ПриватБанку