Олександр Кольченко вперше за рік зустрівся з мамою

09:31, 17.06.2019
Олександр Кольченко вперше за рік зустрівся з мамою

(фото: qha.com.ua)

Мати засудженого українського 29-річного політв’язня Олександра Кольченка Лариса провела з ним довгострокове побачення в колонії в Копейську Челябінської області Росії.
 
Про це в Facebook повідомила племінниця політв'язня Анастасія Кольченко.
 
"10 червня мама Саші вийшла з колонії після довгострокового побачення, яке тривало три доби. Це їхня п'ята зустріч у неволі. Останнє довгострокове побачення відбулося в липні 2018 року. Саша почуває себе добре, як завжди, ні на що не скаржиться", - зазначила вона.
 
Вона додала, що Олександр Кольченко практично не читає російські ЗМІ, крім "Новой газеты", "з якої і нині вирізають і зафарбовують статті з "забороненою інформацією".
 

За її словами, Кольченко, "як завжди, ставить безліч питань про сім'ю, друзів, ситуацію в світі, а точніше про Україну та Крим".
 
"Коли потепліло, почав частіше ходити на прогулянки, грати в волейбол і просто ходити в спортзал. Разом з адвокатом збирається писати клопотання про зміну режиму утримання. Також передає всім привіт і просить писати листи!", - повідомила племінниця політв'язня.
 
Нагадаємо, до цього Олександр Кольченко бачився з мамою рік тому - в липні 2018 року в тюремному готелі.
 
Як відомо, Олександр Кольченко - активіст з Криму, який 2014 року брав участь у мітингах проти окупації півострову Росією.
 
16 травня 2014 року заарештований у Сімферополі за звинуваченням у підпалі офісів "Єдиної Росії" і "Російської общини Криму" та підготовці вибуху біля меморіалу Вічного вогню. 23 травня вивезений до Москви.
 
Також Кольченка звинувачують у належності до організації "Правий сектор", а також у змові з Олегом Сенцовим, Геннадієм Афанасьєвим і Олексієм Чернієм з метою скоєння терористичних актів.
 
Олександр Кольченко не йшов на співпрацю з російським слідством і заперечував власну провину.
 
25 серпня 2015 року судом Ростова-на-Дону Олександр Кольченко був засуджений до 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.
 
31 травня 2018 року Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Олега Сенцова, однак був змушений припинити його через втрату свідомості і значні проблеми і здоров'ям. За час голодування Олександр втратив 10 кг ваги.