У Калуші на Прикарпатті горить хімзавод: пожежу гасять з вечора (відео)

09:59, 13.01.2019
У Калуші на Прикарпатті горить хімзавод: пожежу гасять з вечора (відео)

Пожежу локалізували, однак повністю не загасили (фото: ДСНС)

У Калуші Івано-Франківської області ввечері 12 січня сталася масштабна пожежа на олефіновому заводі "Карпатнафтохім".
 
У коментарі місцевому виданню "Вікна" міський голова Калуша Ігор Матвійчук повідомив, що, за останніми даними, на виробництві поліолефіну ТзОВ "Карпатнафтохім" загорілося пальне. Він стверджує, що викидів небезпечних речовин у повітря немає.
 
За словами міського голови, постраждалих від пожежі немає.
 
Водночас речниця управління ДСНС в Івано-Франківській області Світлана Бабушкіна повідомила в Facebook, що повідомлення про пожежу на олефіновому заводі ТОВ "Карпатнафтохім" надійшло о 21:08.
 

"На даний час відбувається факельне горіння пірогазу. Підрозділи УДСНС в області за допомогою лафетних стволів здійснюють охолодження сусідніх будівель. Від Управління ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 чоловік особового складу. Потерпілих немає", - зазначила вона.
 
Пізніше прес-служба ДСНС повідомила, що станом на 22:30 інженерними персоналом об'єкту перекрито засувки та призупинено подачу пірогазу в установки.
 
 
Станом на 23:48 рятувальники повідомили, що пожежу на олефіновому заводі "Карпатнафтохім" в Калуші локалізували.
 
"12 січня о 23:48 пожежу в місті Калуш на території ТОВ "Карпатнафтохім" локалізовано", - йдеться у повідомленні ДСНС.
 
 
Управління ДСНС в Івано-Франківській області уточнило, що на заводі відбулося факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 м.кв. та висотою 15 метрів. Інженерно-технічним персоналом о 21:15 здійснено перекриття засувок подачі сировини на вводі в установку. Станом на 23:00, за інформацією керівника об’єкту, орієнтовний час вигорання залишків продукту становить близько 2 годин.
 
Станом на ранок неділі пожежуі на "Карпатнафтохім" досі не загасили, уточнюють у ДСНС.
 

Як пише "Захід.net", ТОВ "Карпатнафтохім" відновило роботу в червні 2017 року після п'ятирічного простою.
 
"Карпатнафтохім" виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції.
 
У лютому 2017 року НК "Лукойл" заявив про продаж контрольного пакету "Карпатнафтохіму". 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди).
 
Як повідомляла "УМ", у квітні Єнакіївський металургійний завод зупинився після масштабної пожежі в головному цеху підприємства.