Олександр Турчинов про захист Азова: Нові ракети зможуть знищити Керченський міст

19:08, 19.12.2018
Олександр Турчинов про захист Азова: Нові ракети зможуть знищити Керченський міст

Турчинов: "Не буде для нас проблемою, у випадку загрози, знищити будь-яку переправу або міст, зокрема і той, що дуже розрекламований" (фото: 112 Україна)

Нові ракетні комплекси допоможуть Україні захищатися в морях і дозволять знищити Керченський міст.
 
Про це сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов в інтерв’ю BBC-Україна.
 
"Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові та модернізовані ракетні комплекси", - сказав він 
 
"Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, що загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть коли він розташований в порту базування", - додав Турчинов.
 
"Не буде для нас проблемою, у випадку загрози, знищити будь-яку переправу або міст, зокрема і той, що дуже розрекламований", - заявив він.
 
Турчинов запевнив, що агресія Росії не зупинить плани України щодо створення корабельно-катерного угрупування ВМС в Азовському морі.
 
"Ми повинні довести всьому світу, що Україна не втратила своїх позицій в Азовському морі, і це море, де діє міжнародне право і можуть перебувати як українські, так й іноземні кораблі", - сказав секретар РНБО.
 
Як повідомляла "УМ", Олександр Турчинов пообіцявщо кораблі України будуть намагатися пройти в Азовське море разом з представниками ОБСЄ та інших міжнародних організацій, попри обстріл та захоплення кораблів Росією 25 листопада.