Дружина та донька заступника голови розвідки Семочка таки громадянки Росії

13:08, 11.12.2018
Дружина та донька заступника голови розвідки Семочка таки громадянки Росії

Сергій Семочко на телеканалі ZIK (скріншот відео)

Дружина та донька заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка мають громадянство Росії. Відповідні дані отримала контррозвідка СБУ.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Зазначено, що Головне слідче управління СБУ з 16 жовтня розслідує кримінальну справу, відкриту за ч. 1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу.

Підставами для порушення справи стала заява голови правління громадської організації "ТОМ 14" від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв'язок першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки через його сім'ю з іноземною державою-агресором - Російською Федерацією, яка може фінансувати зазначену посадову особу з метою отримання інформації від нього.

Згідно з інформаціэю від Департаменту контррозвідки СБУ від 26 жовтня, громадянська дружина Семочка та її донька мають громадянство Росії.

У зв'язку з цим слідство клопотало в суді про доступ до інформації про мобільні розмови Семочка і його родичів.

Суд задовольнив клопотання і СБУ надав доступ до інформації про мобільні розмови першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка, його дружини і її дочки з 1 січня 2014 року по 23 листопада поточного року.

Зокрема, слідство отримало доступ до документів, що містять інформацію про тривалість, зміст, маршрути передавання телекомунікаційних послуг, а також до розгорнутих відомостей про власників телефонних номерів, дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з'єднань; дату, час вхідних і вихідних SMS-повідомлень; даних про використання IMEI-терміналів і IP-адрес, а також GPRS-трафіку.

Нагадаємо, 16 жовтня Служба безпеки України почала розслідування стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка у справі про держзраду після розслідування журналістів. Сергій Семочко заперечує незаконне збагачення і звинувачує журналістів в маніпуляціях.

Заступник голови СЗР також заперечує факт отримання російського громадянства своїми родичами, а в ефірі одного із телеканалів демонстрував паспорт громадянки України, який нібито належить його дружині.