Лідер АвтоЄвроСили спалив свій Land Rover на знак протесту проти закону про «євробляхи» (відео)

08:08, 09.11.2018
Лідер АвтоЄвроСили спалив свій Land Rover на знак протесту проти закону про «євробляхи» (відео)

Олег Ярошевич спалив авто на єврономерах, яке у нього перебувало в праві користування, а не його власності (скріншот відео)

Лідер АвтоЄвроСили Олег Ярошевич спалив свій позашляховик на знак протесту проти нового закону про розмитнення "євроблях".

Відео акції зі спаленння Land Rover транслювали на Facebook-сторінці "АвтоЄвроСили".

"Коли я заявив на нашій акції про те, що спалю свій Ленд Ровер, якщо не проголосують нашу правку - це не був популізм чи піар! Це була свідома заява лідера, який розуміє, що для більшості людей, які купили право користування авто на європейській реєстрації за 1500€ , дешевше спалити своє авто ніж його купити та розмитнити за прийнятими сьогодні законами! Як лідер громади, який відповідально ставиться до всіх своїх заяв, в знак протесту спалюю своє авто", - йдеться у підписі до відео.



Думки коментаторів щодо доцільності такої акції розділилися.






Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон, метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.

Однак, користувачі авто на єврономерах, так звані "євробляхарі", залишилися незадоволені прийнятим законом, бо депутати не виконали їх вимоги: щоб вартість розмитнення складала тисячу-півтори євро незалежно від віку авто.