На Вінничині розбився Су-27: комбриг Іван Петренко і військовий Нацгвардії США загинули (фото, відео)

21:26, 16.10.2018
На Вінничині розбився Су-27: комбриг Іван Петренко і військовий Нацгвардії США загинули (фото, відео)

Уламки літака були знайдені неподалік села Пагурці (фото: "Вежа", Марія Лехова)

У вівторок 16 жовтня на Вінничині під час міжнародних навчань "Чисте небо 2018" розбився літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-27.
 
Обидва пілоти повітряного судна, командир бригади села Озерного Іван Петренко і військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США, загинули.
 
Трагедія сталася близько 17.00 в районі села Уланів, між населеними пунктами Бердичів та Хмільник, під час виконання навчально-бойового польоту.
 
Уламки літака були знайдені неподалік села Пагурці. 
 

 
Про те, що в аварії загинув комбриг із Озерного Іван Петренко, повідомив народний депутат Борислав Розенблат.
 
 
"Світла пам'ять нашому герою-льотчику, колишньому командиру нашої бригади... Озерне скорбить", - написав він у Фейсбуку.
 
 
 
 
Полковник Іван Петренко - командир бригади Озерного, військовий льотчик І класу, провів в авіації більше 25 років, повідомляє "Перший Житомирський портал".
 
 
 
Другим загиблим пілотом Су-27 став військовослужбовець Нацгвардії США, повідомили у Військовій прокуратурі Центрального регіону.
 
 
"За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обоє пілотів, один з яких - офіцер повітряних сил Збройних сил України, другий - військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США, загинули", - зазначили в прес-службі відомства.
 
 
У Військово-повітряних силах США вже підтвердили, що американський військовослужбовець "став учасником" аварії з Су-27 в Україні під Вінницею. 
 
"Ми бачили повідомлення про нещасний випадок з американцем і можемо підтвердити, що військовий США брав участь в цьому інциденті. В даний час інцидент знаходиться в стадії розслідування, і ми будемо продовжувати надавати додаткову інформацію в міру її появи", - повідомляється на сайті ВВС США.
 
Як повідомили у Генштабі ЗСУ "Українській правді", скоріше за все, більше людей на літаку не було: зазвичай екіпаж такого літака складається з двох людей.
 
 
Як відомо, зараз на Вінниччині проходять багатонаціональні навчання "Чисте небо - 2018", в рамках якої фахівці пошуково-рятувального забезпечення Збройних Сил України спільно з військовослужбовцями з США та Данії практично відпрацьовують питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.
 
Раніше в Києві розбився гвинтокрил, постраждали двоє людей.