Монахиня Варвара, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху, померла на 91 році життя

09:31, 30.07.2018
Монахиня Варвара, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху, померла на 91 році життя

Монахиня Варвара завадила вчинити замах на Патріарха Київського Філарета (фото facebook.com/yevstr)

Економ Патріархії монахиня Варвара, яка завадила вчинити замах на Патріарха Київського Філарета, померла від хвороби на 91 році життя.
 
Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря.
 
"29 липня 2018 року зранку після тривалої важкої хвороби на 91-му році життя упокоїлася ігуменя Варвара (у миру - Віра Сергіївна Бороніна), в минулому - насельниця Кременецького і Корецького монастирів, економ Українського екзархату та Київської Патріархії", - написав він у Facebook.
 
Ранком 30 липня, о 9 годині, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить заупокійну Божественну літургію та чин відспівування.
 
Поховання відбудеться на чернечому кладовищі біля Свято-Миколаївського храму в селі Мощун Києво-Святошинського району Київської області.
 
У травні заштатний єпископ Української православної церкви Київського патріахату намагався вчинити замах на Патріарха ФіларетаРазом зі своїм сином ввечері у не прийомний час в світському одязі увійшов до резиденції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та мав намір потрапити до особистих покоїв Предстоятеля, який у цей момент вечеряв у трапезній.


Почувши, що хтось пройшов коридором, з дверей кухні вийшла економ Патріархії монахиня Варвара, на яку єпископ Севастіан (Возняк) відразу напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із заздалегідь приготовленого балончика. Після цього батько і син втекли з місця злочину