СБУ оприлюднила імена 20 найманців ПВК «Вагнер», секретно доставлених з Росії у Сирію

07:52, 19.04.2018
СБУ оприлюднила імена 20 найманців ПВК «Вагнер», секретно доставлених з Росії у Сирію

"Вагнеровців" деанонімізували в СБУ (ілюстративне фото)

Служба безпеки України оприлюднила імена 20 найманців приватної військової компанії "Вагнер", які були доставлені із Росії до Сирії кораблем "Варяг".

"Попри заяви Міноборони РФ про начебто непридатність крейсера "Варяг" для перевезення особового складу та техніки, СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК "Вагнера", які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)", - йдеться у заяві голови СБУ Василя Грицака.

При цьому зазначається, у відомстві є незаперечні докази відправки російських найманців кораблем військово-морських сил Росії.

"Звертаю увагу, що як мінімум для двох найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) плавання на "Варязі" стало "подорожжю в один кінець", - зазначив Василь Грицак.







Василь Грицак пообіцяв оприлюднити не лише імена найманців, але і їх адреси, якщо Міноборони Росії не визнає, що відправляє найманців до Сирії.

Нагадаємо, після ракетного удару США десятки найманців ПВК "Вагнер" загинули. Також відомо про близько 40 терористів з Донбасу, які воюють в Сирії в ПВК "Вагнер".