Івану Бубенчику змінили обвинувачення із умисного вбивства на посягання на життя правоохоронця

07:55, 06.04.2018
Івану Бубенчику змінили обвинувачення із умисного вбивства на посягання на життя правоохоронця

Іван Бубенчик підозрюється у вбивствах силовиків на Майдані (фото із соцмереж)

Активісту Євромайдану Івану Бубенчику, якого напередодні звинувачували в умисному вбивстві двох «беркутівців» на підставі його інтерв’ю дворічної давнини, змінили кваліфікацію злочинів та наразі звинувачують у посягання на життя правоохоронців.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура.

«Рішенням Печерського районного суду задоволена наша заява про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу І. Бубенчику у зв’язку із зміною підозри», - про це повідомила заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська біля Печерського районного суду м. Києва.

Вона зазначила, що на підставі тих матеріалів, які є у кримінальному провадженні, підозру не можна вважати обґрунтованою для обрання запобіжного заходу.

«У зв’язку з тим, що підозру змінено, сьогодні ми запросили захист І. Бубенчика для виконання процесуальних дій. В залежності від того, на скільки буде в тому необхідність, буде ставитися питання у подальшому про обрання міри запобіжного заходу», - додала Анжела Стрижевська.

Заступник Генпрокурора підкреслила, що у цій справі «ми обіцяємо суспільству справедливий суд відповідно до процедур, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України, з дотриманням всіх конституційних прав учасників процесу».

Як повідомляла «УМ», Генеральний прокурор Юрій Луценко наказав перевірити правильність висунутої Івану Бубенчику підозри та змінив прокурорів у справі.

Івана Бубенчика з-під варти звільнили 5 квітня після арешту. Однак, за новою підозрою його таки можуть арештувати.