Юрій Луценко наказав змінити прокурорів у «справі Бубенчика»

13:57, 04.04.2018
Юрій Луценко наказав змінити прокурорів у «справі Бубенчика»

Іван Бубенчик на суді із обрання запобіжного заходу (Tatyana Zarovna / Facebook)

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає неправильною кваліфікацію справи, за якою активіста Євромайдану Івана бубенчика звинувачують у вбивстві "беркутівців" та вимагає замінити прокурорів.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності І. Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань С. Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо даного епізоду розслідувань подій на Майдані , яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", - написав Юрій Луценко у Facebook.

Він зазначив, що протягом дня очікує від Анжели Стрижевської остаточного об’єктивного рішення щодо кваліфікації дій Івана Бубенчика 18-20 лютого 2014 року під час подій на Майдані Незалежності, визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього.

Як повідомляла "УМ", Іван Бубенчик був затриманий на Львівщині та доправлений до Печерського суду Києва, де йому розпочали обирати запобіжний захід. На засіданні суду 3 березня рішення щодо цього суд не виніс та переніс розгляд на пізніше.