У Тернополі відновила тризуб матір поляка-вандала (фото)

15:18, 24.03.2018
У Тернополі відновила тризуб матір поляка-вандала (фото)

Власник кафе Олег Макогін (праворуч) допомагає полячці повісити відновлений тризуб на місце.

Мати студента-поляка виправила помилку сина, який спалив стилізоване зображення Малого Державного Герба України, в одному із закладів Тернополя. Жінка приїхала в Україну спеціально, відновила тризуб за власний кошт і повернула його на почесне місце у кафе.

 

Про це повідомляють ЗМІ Тернополя у суботу.

 

Зазначається, що жінка приїхала в Україну не лише, щоб висловити жаль за необдуманих вчинок сина. Зокрема, вирізьблений з дерева герб за свої кошти вона замовила у тернопільських майстрів, а після того, як замавлення було виконане, вона  повісила державний символ на місце.

 

Також жінка зазначила, що герб як для поляків, так і для українців має велике значення і що між українським і польським народом має бути дружба.

 

 

Мати також наголосила, що хлопець шкодує про своє рішення і оскільки сам не може виправити помилку, то попросив про це її.

 

«Спочатку прийшли друзі хлопця принесли кошти щоб компенсувати збитки. Вони сказали, що забрали герб як сувенір, але це насправді було не так. Вже на наступний день ми дізналися, що вони його не забрали, а поляк – спалив. Дуже неприємний для нас інцидент і для молодого чоловіка, бо його видворили з України – справедливо, я вважаю», - розповів журналістам власник закладу, в якому трапився інцидент Олег Макогін.

 

За його словами, після цього йому подзвонила мама молодого чоловіка, яка приїхала в Україну для того, щоб завершити те, що пообіцяв молодий чоловік.

 

 

«А він пообіцяв, що зробить цей тризуб і повісить його назад. Оскільки його депортували і він не встиг це зробити ми думали, що питання закрито і самі виготовляли. Але мати хлопця принесла тризуб. Ми враженні таким вчинком. Це вчинок матері, яка переживає за вчинки сина», – каже пан Макогін.

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня СБУ видворила з України громадянина Польщі, студента одного із вищих навчальних закладів Тернополя, за публічну наругу над стилізованим зображенням Малого Державного Герба України.

 

Правоохоронці встановили завдяки камерам відеоспостереження, що 19-річний поляк під час відпочинку з друзями у закладі громадського харчування публічно спалив у каміні стилізоване зображення Малого Державного Герба України, що прикрашало стіну зали.