Іван Дубей помер від кулі снайпера після чотирьох днів боротьби за життя в Дніпрі

15:00, 08.12.2017
Іван Дубей помер від кулі снайпера після чотирьох днів боротьби за життя в Дніпрі

Іван Дубей чотири дні боровся за життя (фото із соцмереж)

Іван Дубей, військовослужбовець 8-го батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, помер у лікарні Дніпрі після того, як ворожий снайпер поцілив йому прямо в лоб, куля пройшла через весь мозок та зупинилася в голові біля потилиці.

Про смерть військового 7 грудня повідомила волонтерка Наталія Перцович.

"Вжe відлeтів у Нeбeсний Вирій наш Іван Дубeй! Захищатимe нас звідти… Спочивай з Богом", – написала вона у Facebook.

Загибель бійця гірсько-штурмової бригади підтвердили і в благодійному фонді "Повернись живим".

"Це Іван Дубей. Сьогодні, 7 грудня, його не стало. Вані було 29 років, він служив у 10-й гірсько-штурмовій бригаді. Пару днів тому на передовій у Луганській області у нього поцілив снайпер терористів. Куля потрапила військовому у голову. Ваня впав у кому і помер, не приходячи до тями", - зазначили волонтери.



Народився Іван Дубей у селі Ворона Івано-Франківської області.

"Домашній затишок та спокій Карпат він проміняв на передову, окопи та бліндажі. Ваня вірив у майбутнє України і тому пішов на фронт", - пишуть про загиблого військового волонтери.



29-річний Іван Дубей отримав поранення 3 грудня на лінії фронту в Луганській області.

Лікарі говорили, що це диво - чоловік не загинув відразу, бо травми були несумісні з життям. Лікарі в Обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі планували ряд операцій та наголошували, що мізерний шанс на порятунок хлопця залишався.

У це же час волонтери в соцмережах просили допомоги родині Івана, бо його мати спішно їхала з-за кордону, де вона працює, а сестра спішно вирушала із Коломийщини до Дніпра, бо приймати рішення про операцію без згоди рідних лікарі не мали права.

"Поранений снайпером в голову, Іван Дубей з Івано-Франківщини зараз перебуває в реанімаційному відділенні лікарні їм. Мечнікова в крайньо-важкому стані під апаратом штучного дихання,оперувати не можуть, чекають маму для згоди та стабілізуються стан", - писав волонтер Тарас Бойчук.



"Центр допомоги учасникам АТО Коломийської РДА та ГО "Всеукраїнське обєднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Івано-Франківській області" висловлюють щирі співчуття родині загиблого Івана Дубея - бійця 8 бат 10 Окремої Гірсько-штурмової бригади. Вічна память!", - зазначила очільниця Центру допомоги учасникам АТО Коломийської міської ради та Коломийської РДА.