У Рівному подав у відставку професор Годовський після секс-скандалу

20:55, 20.11.2017
У Рівному подав у відставку професор Годовський після секс-скандалу

Володимир Годовський називає звинувачення у домаганнях брехнею.

Професор Володимир Годовський подав у відставку з посади завідувача кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету, на якій він перебував 20 років.

 

Сталося це після журналістського розслідування про сексуальні домагання Годовського до студенток.

 

Відставку скандального професора підтвердив ректор Рівненського університету Руслан Постоловський, пише видання «Четверта влада».

 

Зазначається, що Годовський написав заяву на звільнення.

 

Водночас, за словами ректора, у цій справі «нічого не доведено» і університет планує подати на журналістів у суд через розголос.

 

«Обплювали мене і університет по Першому українському. Там нічого не доказано. Ми подаємо вас особисто (журналістку «Четвертої влади» - Ред.) і вашу ту всю фірму в суд. От тоді побачимо що. А пан Годовський подав заяву на уход. Мені треба закривати спеціальність цю, як її, хореографії і режисури. Бо без нього, він професор, не буде магістратури, нема кому вчити от вся правда», – обурюється Руслан Постоловський.

 

Зазначимо, що журналісти видання  «Четверта влада»  спільно з проектом Громадського «Слідство.Інфо» підготували розслідування, у якому звинуватили професора Годовського у сексуальних домаганнях, які він роками практикував щодо студенток та викладачок.

 

13 випускниць, студенток і викладачок повідомили про факти домагань 70-річного професора Володимира Годовського, які тривають уже майже 20 років. Завідуючий пропонував жінкам секс, цілував і обмацував. Тим хто погоджувався на його пропозиції, професор пропонував фінансову підтримку, влаштувати на державну форму навчання тощо.

 

Після виходу матеріалу чимало випускниць вишу заявили у соцмережах, що також зіштовхувалися з домаганнями професора.