В Одесі біля військового аеродрому конфліктують через землю армійці і забудовник (відео)

07:46, 30.10.2017
В Одесі біля військового аеродрому конфліктують через землю армійці і забудовник (відео)

Військовий аеродром в Одесі ледь не захопили рейдери (прес-служба ЗСУ)

У неділю, 29 жовтня, коамндування Повітряних сил Збройних сил України повідомило, що територію військового аеродрому в Одесі спробували захопити близько 40 рейдерів у балаклавах: вони повалили огорожу та забрали військове майно.

Про це повідомив начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

"Сьогодні в Одесі близько 8:40 близько 40 осіб в балаклавах вчинили спробу рейдерського захоплення частини військового об'єкта, який є власністю Міністерства оборони України", - розповів він в ефірі 112.ua.

Прес-офіцер зазначив, що невідомі особи, які позиціонують себе як представники торгово-розважального центру CITI CENTER, частково демонтували огорожу військової частини А3571 та вивезли військове майно в невідомому напрямку.

За словами Юрчила, захоплення об'єкта вдалося зупинити, йде з'ясування обставин. Залучена військова прокуратура.




Пізніше поліція Одещини спростувала заяву про рейдерське захоплення захоплення військового об’єкту.

З такою заявою виступив радник глави Нацполіції в Одеській обл. Руслан Форостяк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я хочу спростувати інформацію, поширену прес-службою. ... По-перше, будівельні роботи, про які йдеться, відбуваються на прилеглій до військової частини території, тобто за її межами. У забудовника є всі необхідні документи від органів місцевого самоврядування", - зазначив Руслан Форостяк.

Він заявив, що конфлікт за ці землі точиться давно, бо на землі за "межею огорожі військової частини, цікавлять як військовиків, так і різних ділків". Саме їх виділили для будівництва гіпермаркету.

За його словами поліцейські обстежили камери спостереження і встановили, що це не "тітушки" чи невстановлені особи в балаклавах, а звичайні будівельники, які облаштували свій паркан за допомогою техніки.

"Звичайний будівельний процес без насилля і "тітушок", - сказав Руслан Форостяк та додав, що майно, про вивезення якого заявили у військовій частині, насправді є будівельним сміттям.

Невдовзі в мережі з’явилося відео з місця подій. На ньому помітно, що чоловіки стоять щільною лавою, у декого з них закриті обляччя. Коли чоловік у військовій формі та з шевронами ЗСУ намагається наблизитися до них, його нахабно розвертають та виштовхують. Під ногами в автора відео помітно частини металевих конструкцій, з яких можна зробити паркан, а також будівельну техніку.