Польський телеканал «Superstacja» почав траслювати передачу українською

15:15, 22.09.2017
Польський телеканал «Superstacja» почав траслювати передачу українською

"На часі UA" - перша україномовна передача на комерційному польському ТВ (скріншот відео)

На польському телеканалі "Superstacja" почала виходити 26-хвилинна програма українською. Це перший україномовний проект на комерційному польському телебаченні.

Як повідомляє видання "Простір", випуск програми "На часі UA" вийшов 16 вересня.

"На часі UA" орієнтована на українських емігрантів, яких, лише за офіційними даними, до півтора мільйона у Польщі. 

У 26-хвилинному випуску мають представлятися "найбільш важливі події з життя української меншини в нашій країні, а також ті, які стосуються двосторонніх польсько-українських взаємин".

"Superstacja" — це польський телеканал, власником якого є компанія "Ster" з групи польського медіа-бізнесмена Зиґмунда Сольожа-Жака.

Як повідомила на початку першого випуску програми його ведуча Катерина Малафєєва, "програма виходить за підтримки Фонду "Український інформаційний центр". Це — заснована наприкінці 2015 року польська організація з офісом у Варшаві, на чолі якої стоїть журналістка з Чернівців Оксана Денисюк.

У задумці авторів ідеї, телепрограма українською мовою має стати не лише інформаційною платформою, а й майданчиком для консультацій і порад, "які можуть зробити простішим життя українців у Польщі".

Програма виходитиме щосуботи о 21:45 за Варшавою. Її випуски також з’являються на YouTube-каналі «TELEWIZJASUPERSTACJA».




Нагадаємо, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський порівняв українських заробітчан із біженцями та заявив, що вони відправляють щороку додому від 3 до 5 мільярдів євро.