Аварія на Рівненщині: загинули журналіст, троє політологів та викладач Могилянки Олексій Курінний (фото)

13:10, 06.09.2017
Аварія на Рівненщині: загинули журналіст, троє політологів та викладач Могилянки Олексій Курінний (фото)

Фото з місця аварії (Національна поліції Рівненської області)

У Рівненській області на трасі Київ-Ковель поблизу села Масевичі загинули Олександр Маслак, Олексій Курінний, Олександр Ніканоров, журналіст Володимир Карагяур та громадський активіст Сергій Попов.

Юрій Романенко, засновник Українського інституту майбутнього, назвав імена загиблих.

"Який чорний день. Друзі, вночі в автокатастрофі в Рівненській області загинули чотири політолога Олександр Маслак, Олексій Курінний, Олександр Ніканоров, Володимир Карагяур. У мене немає слів", — написав він.

Пізніше Романенко додав, що в реанімації помер п’ятий пасажир "Опеля" - громадський активіст і фахівець з децентралізації Сергій Попов.

За інформацією рівненської поліції, автомобіль «Opel Omega», рухаючись автодорогою поблизу села Масевичі Рокитівського району з невідомих поки причин виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з вантажним автомобілем «DAF» з причепом.



Всі загиблі поверталися із конференції "Стратегія співпраці країн Міжмор'я в умовах гібридної війни".




Олексій Курінний працював у Києво-Могилянській академії. "Ти до кінця боровся за Україну", - пишуть в соцмережах його знайомі. 

Основні його наукові інтереси - міжнародне право та права людини. 31-річний науковець був експертом громадської ініціативи "Реанімаційний Пакет Реформ". Він багато працював над розробкою та удосконаленням українського законодавства. Був експертом у питаннях децентралізації та адміністративної реформи.




Володимир Карагяур, журналіст "Спільно.TV", один із найвідоміших "стрімерів" країни, тому завжди був у центрі подій.

"Кров вдарила в голову з такою силою, що аж потемніло в очах. Обірвалося життя Володимира Карагяура! ... Він був не лише професіоналом своєї справи, але й надзвичайно розумною та гарною людиною", - пише волонтерка Олена Розвадовська.

"Автомайданівець" Володимир Карагяур під час Революції Гідності був арештований режимом Януковича нібито за постачання пального для протестувальників.




Політолог, філософ та історик Олександр Маслак був членом вищої ради партії "Національний Корпус" та провідним аналітиком центрального штабу.

"Олександр Маслак був нам вірним побратимом, що своїм завзяттям і невтомною працею просував спільну справу та помножував славу української нації. Ми співчуваємо родині Олександра та родинам усіх загиблих в аварії", - пишуть його побратими із "Національного корпусу".




Сергій Попов, патріот рідної Донеччини, деякий час керував компанією "Офіс реформ в Донецькій області" та працював із головою Донецькогої ОДА Павлом Жебрівським, допомагаючи налагоджувати життя у зруйнованому війно регіоні.

"Сьогодні внаслідок страшної ДТП загинув Сергій Попов, керівник і серце нашого АКМЦ, - йдеться у повіломленні Антикризового медіа-центру, - Весь колектив ГО Антикризовий медіа-центр сумує з приводу трагічної смерті керівника нашої організації Сергія Попова і висловлює глибокі співчуття його рідним і близьким". 





Олександр Ніканоров - головний аналітик "Team 4 Ukraine". Ця ініціатива була створена для підтримки та розвитку громадянського суспільства та підготовки співробітників поліції та інших правоохоронців за стандартами НАТО.

Олександр Ніканоров друкував статті із грунтовним аналізом інформації щодо ситуації на окупованих територіях Донбасу та ризиків сепаратизму на Закарпатті.