Розвідника Олександра Бойко поховали з військовими почестями у Хмельницькому (фото)

18:32, 19.08.2017
Розвідника Олександра Бойко поховали з військовими почестями у Хмельницькому (фото)

Хмельничани плакали разом із дружиною Олександра Бойка - Світланою.

Командира розвідки 50-го полку Нацгвардії, 35-річного полковника Олександра Бойко поховали з військовими почестями у Хмельницькому в суботу, 19 серпня. Про долю спецпризначенця не було нічого відомо понад два місяці після бою на Луганщині 3 червня. Аж доки 12 серпня його тіло не знайшли волонтери.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Церемонія прощання із полковником, якого судячи з усього покинули на полі бою підлеглі, відбулася на майдані Незалежності у Хмельницькому.

 

Окрім побратимів з Нацгвардії, провести в останню путь загиблого захисника України прийшли його родичі, друзі і небайдужі хмельничани.

 

 

Містяни не стримували сліз і плакали разом із дружиною бійця Світланою.

 

 

Жінку не могли відірвати від труни Олександра. Вона постійно повторювала "Ти мав жити".

 

 

Хмельничани оберемками несли квіти та вінки. Загиблого бійця поховали на Алеї Слави у Раковому (мікрорайон у східній частині обласного центру).

 

Як повідомляла «УМ», Олександр Бойко був командиром розвідки 50-го полку Нацгвардії. 3 червня його група потрапила у засідку в районі Попасної на Луганщині. Він отримав поранення, але з поля бою не повернувся. Довгий час його вважали зниклим безвісти.

 

Рідні загиблого не вірили, що чоловіка вже нема в живих. Його тіло знайшли лише 12 серпня. Після того, як провели аналіз ДНК, тіло Олександра привезли у Хмельницький.

 

Його дружина, Світлана Бойко, після зникнення чоловіка запевняла, що він живий та перебуває у полоні, хоча військові Нацгвардії, що здійснювали бойовий вихід разом із полковником, запевняли, що він загинув.

 

Олександр Бойко проходив службу в Національній гвардії України, в/ч 1241, окремий загін спецпризначення Вега, м.Івано-Франківськ. До цього 10 років прослужив в м. Хмельницький у 8 полку спецпризначення.