Очевидець теракту в Ніцці Влад Костюк: "Я - живий, на відміну від тих, що йшли поруч"

16:12, 15.07.2016
Очевидець теракту в Ніцці Влад Костюк: "Я - живий, на відміну від тих, що йшли поруч"

Влад приїхав до Ніцци напередодні теракту.

Український студент Влад Костюк з Вінниччини отримав поранення під час теракту в Ніцці. Про це він написав у своєму Facebook. 

«Можу сказати одне: я - щасливчик. Я живий, на відміну від інших людей, які йшли поруч зі мною. Щойно від хірургів. На фото: в казино, куди мене спочатку доставили», - повідомив хлопець, оприлюднивши знімок травмованих ніг.  
 
Нині Влад навчається в Каліфорнійському університеті Берклі в США.  26 червня він вилетів із Сан-Франціско  до Ніцци, де збирався пробути чотири тижні, щоб, зокрема, взяти участь у  іноваційній літній програмі «Від ідеї до start-up за 15 днів». Окрім нього, від України там був присутній ще один студент,  який навчається в Канаді.
 
В Україні Влад був відмінінником, розповів "Укрінформу" його шкільний вчитель  Петро Тризна, який викладав  хлопцю географію та економіку.

«Він з батьками мешкає в селі Рахни-Лісові Шаргородського району Вінницької області. Виконував у родині різну роботу, допомагав батькам торгувати. Вступив на навчання у США, віруюча людина», - розказав вчитель.  
 
  
 
Як повідомляла «УМ»,  у курортному місті Ніцца на півдні Франції під час святкування національного свята Дня взяття Бастилії в ніч на п’ятницю вантажівка в’їхала у натовп людей на Англійській набережній.
 
Після наїзду водій вийшов з автомобіля і відкрив вогонь по натовпу із пістолета, в результаті десятки відвідувачів загинули, понад сотню отримали поранення. Водія-вбивцю поліцейські застрелили на місці. У вантажівці  виявили у   вогнепальну зброю та гранати.
 
Серед жертв є діти та багато іноземців. Станом на цю годину загиблими в теракті вважають 84 особи. Близько 150 осіб поранено, з них 50людей  перебувають у критичному стані.  

У теракті в Ніцці загинув один громадянин України. Влад Костюк та ще один українець отримали  поранення.