Україна може програти без підтримки США – генерал Каволі

22:25, 10.04.2024
Україна може програти без підтримки США – генерал Каволі

Rомандувач Європейського командування США (EUCOM) генерал Крістофер Каволі/ (ca.news)

Наступ росіян на сході України свідчить про те, що Кремль не має намірів згортати свою агресію та шукає підтримки в Китаї, Ірані й КНДР.

 

Тоді як Україна майже повністю залежить від зовнішньої підтримки та потребує допомоги США.

 

Як інформує Україна молода, про це командувач Європейського командування США (EUCOM) генерал Крістофер Каволі заявив у Конгресі, передає власний кореспондент Укрінформу в середу.

 

«На Європейському театрі ми переживаємо, якщо м’яко сказати, складні часи», - наголосив він під час слухань у Комітеті з питань Збройних Сил Палати представників Конгресу США.

 

Каволі підкреслив, що війна спустошує Україну, а війська рф завдають руйнувань та спричиняють жертви, які Європа не бачила з часів Другої світової війни.

 

"росія звертається до Китаю, Ірану й Північної Кореї за підтримкою своєї кампанії проти України. Ці країни формують взаємопов’язані стратегічні партнерства у прагненні кинути виклик існуючому порядку", - зауважив генерал.

 

На його думку, це глибоко суперечить національним інтересам США, в той час як у Кремлі навіть не думають зупинятися.

 

"росія не демонструє ознак для припинення (своєї агресії – ред.) та не має наміру зупинятися на Україні. росія становить хронічну загрозу", - наголосив командувач EUCOM.

 

Україна ж, за його словами, залишається майже повністю залежною від зовнішньої підтримки, щоб продовжувати боротьбу.

 

"Важкість цього моменту неможливо переоцінити. Якщо ми не будемо підтримувати Україну, Україна може програти", - наголосив генерал.

 

У цьому контексті він підкреслив необхідність ухвалення Конгресом США законопроєкту з додатковим фінансуванням, який містить допомогу Україні.

 

Як повідомляла «УМ», глава МЗС Німеччини Анналена Бербок переконана, що наразі не існує дипломатичних засобів, які би змусили російського диктатора путіна припинити війну в Україні.

 

Відтак, за її словами, Україна повинна продовжувати боротися проти агресора.