F-16 вплинуть на ситуацію на фронті, але й рф готується до появи винищувачів - Бауер

17:38, 22.03.2024
F-16 вплинуть на ситуацію на фронті, але й рф готується до появи винищувачів - Бауер

Адмірал Роб Бауер у Києві. (armyinform.com.ua)

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер вважає, що західні винищувачі F-16 вплинуть на розвиток бойових дій в Україні.

 

Однак, він застерігає, що й росіяни також чекають і готуються до їхньої появи на фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Бауер заявив у інтерв’ю АрміяInform у Києві.

 

"Вони, безперечно, матимуть вплив. Але, як завжди це буває на війні, ситуація має два боки. росіяни також думають про момент, коли F-16 з’являться в Україні. Вони готуються до цього", - зазначив адмірал.

 

Бауер зауважив, що недостатньо думати лише про навчання пілотів та технічного персоналу. Ці літаки відрізняються від тих, що має Україна, не тільки в тому, як їх будуть використовувати. Обслуговування цих "пташок" також абсолютно інше.

 

"Запчастини потрібно замінити через певну кількість льотних годин, а не тоді, коли вони вже вийдуть з ладу. І якщо ви дуже багато літаєте, як це відбувається в умовах війни, вам потрібні ці запчастини. А проблема не тільки в коштах. Ви маєте бути впевнені, що ці запчастини будуть вироблені в потрібній кількості", - пояснив голова Військового комітету НАТО.

 

Він також звернув увагу на важливий елемент - зброю для цих літаків. Нідерландський уряд вже оголосив про надання коштів на ракети та бомби для F-16, й інші країни також це роблять.

 

Союзники хочуть зробити з передачі Києву винищувачів успішну операцію. Потрібно зважати не тільки на тренування людей, але і на ланцюги постачань та логістику.

 

"Якщо за два тижні закінчаться запчастини й літаки не зможуть літати, то почнуть говорити, що F-16 погані літаки. А це неправда!" - резюмував Бауер.

 

Нагадаємо, вперше з початку повномасштабного вторгнення найвищий військовий посадовець Альянсу − голова Військового комітету НАТО Роб Бауер прибув з візитом до Києва.
 

Як повідомляла «УМ», президент Румунії Йоганніс дозволив навчання українських пілотів на F-16 в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті.