Адмірал Бауер обговорив із Сирським та Кулебою потреби України

16:16, 21.03.2024
Адмірал Бауер обговорив із Сирським та Кулебою потреби України

Кулеба показує Бауеру старовинну європейську карту, яка засвідчує існування України. (Фото МЗС України та ЗСУ)

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, який на чолі делегації Альянсу вперше перебуває з візитом в Україні, зустрівся із Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським та главою МЗС Дмитром Кулебою.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють у соцмережах Головнокомандувач ЗСУ та МЗС України у четвер.

 

«Проінформував про ситуацію на полі бою. Обговорили головні потреби Сил оборони України. Ключові пріоритети - боєприпаси та протиповітряна оборона», - написав Сирський.

 

Генерал-полковник подякував колегам з НАТО за всебічну і послідовну підтримку України.

 

І поінформував, що по завершенню зустрічі члени делегації НАТО вшанували біля Стіни пам’яті загиблих за Україну воїнів в російсько-українській війні.

 

 

Тоді як МЗС України повідомляє, що Дмитро Кулеба під час зустрічі з адміралом Робом Бауером відзначив важливу роль держав-членів НАТО у наданні Україні всебічної допомоги задля відбиття збройної агресії рф.

 

Міністр окремо наголосив на важливості продовження підтримки України, зокрема, надання нашій державі критично важливих видів озброєнь та військової техніки.

 

Зазначається, що сторони обговорили перспективи забезпечення бойової підготовки українських військовослужбовців і тісної кооперації оборонних індустрій України та союзників.

 

 

"Глава МЗС закликав до нарощування підтримки України з боку НАТО, насамперед летальним озброєнням, повернення до практики тренувань в Україні, розгортання ремонтних баз в Україні. Співрозмовники також обговорили очікування від Вашингтонського саміту НАТО", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

 

Як повідомляла «УМ», вперше з початку повномасштабної вторгнення найвищий військовий посадовець Альянсу − голова Військового комітету НАТО Роб Бауер прибув з візитом до Києва.