Зеленський у Тирані закликав партнерів не затримувати поставки зброї

16:45, 28.02.2024
Зеленський у Тирані закликав партнерів не затримувати поставки зброї

Українська делегація на саміті "Україна – Південно-Східна Європа" у Тирані. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів не допускати затримок у постачанні зброї Україні.

 

На його думку, кожна така пауза надихає путіна, який вважає, що зможе дотиснути Європу і Захід в українському питанні.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час саміту "Україна – Південно-Східна Європа", а також на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою  Тирані, передає Офіс президента у середу.

 

"путін не поважає нікого і не хоче дозволяти нікому жити вільно. І саме в цьому сенс його війни. І саме тому, якщо його не зупинити зараз, він буде розширювати свою агресію… Маємо нарощувати виробництво зброї. Україна пропонує спільне виробництво продукції у сфері оборони.

 

Я вдячний колегам за готовність працювати зараз і працювати разом. Маємо робити все можливе, щоб не було затримки у постачанні зброї для наших воїнів. Кожна така пауза, кожен сумнів, що світ готовий захищатися, надихає одну людину. І чим більше він бачить дефіцити зброї, тим більше він думає, що зможе дотиснути Європу і Захід", - заявив Зеленський.

 

 

Він наголосив, що усі в Європі мають бути готовими захищати свій суверенітет, національну гідність та спосіб життя, бо кожен зараз перебуває під загрозою з боку росії.

 

І додав: "росія має широкий інструментарій дестабілізації: через дезінформацію, економічний тиск, поширення корупції, використання ресурсів як політичної зброї. Ми маємо разом позбавляти Росію можливості руйнувати наше життя".

 

 

Президент подякував лідерам Південно-Східної Європи за готовність узяти участь у Глобальному саміті миру і висловив переконання, що спільними діями можна зробити цей саміт і всю роботу щодо Формули миру результативними.

 

"Війну завжди починає хтось один, а от мир - це завжди робота спільна. Світ більший, ніж будь-який агресор. І саме тому я впевнений, що досягнення миру можливе, і ми маємо це зробити", - наголосив Зеленський.

 

Він також подякував Албанії за принципову підтримку України, за військову допомогу, яку вона надає Україні, за політичну взаємодію і організацію саміту "Україна – Південно-Східна Європа".

 

 

Як повідомляла «УМ», у середу президент Зеленський прибув до Албанії для участі у саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

 

Прем’єр Албанії Еді Рама та президент Зеленський підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.