Байден і Шольц у Вашингтоні обговорили координацію підтримки України

09:08, 10.02.2024
Байден і Шольц у Вашингтоні обговорили координацію підтримки України

Шольц і Байден в Овальному кабінеті. (Фото Білого дому)

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц зутрілися у Білому домі та обговорили продовження підтримки України у протистоянні агресії росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Білий дім у ніч на суботу.

 

Зазначається, що під час розмови в Овальному кабінеті Шольц заявив, що Німеччина й США "мають зіграти певну роль" у збереженні глобального миру. За його словами, "це особливо актуально з огляду на агресію рф проти України, яка досі триває".

 

Крім того, глава німецького уряду згадав про інтерв’ю путіна Такеру Карлсону, назвавши його "безглуздим".

 

У цьому зв’язку Шольц зазначив, що путін "завжди багато бреше про історію цієї війни" та насправді прагне урвати чимбільше території від сусідніх країн. Тому "необхідно зробити все можливе, аби підтримати Україну і дати їй спроможності захищатися".

 

Тоді як Байден, зі свого боку, висловив підтримку позиції німецького лідера та вказав, що американські законодавці затягують це питання. За словами президента США, нездатність Конгресу підтримати Україну, якщо таке станеться, буде "близькою до злочинного нехтування".

 

Президент США "високо оцінив взірцевий внесок Німеччини" в оборону України, а канцлер Шольц наголосив на важливості постійної підтримки США.

 

Лідери обговорили ситуацію Близькому Сході та підтвердили свою прихильність і право Ізраїлю на самооборону відповідно до міжнародного права.

 

Нагадаємо, що раніше скандальне інтерв’ю путіна розкритикував глава уряду Британії Ріші Сунак.

 

Як повідомляла «УМ», в інтерв’ю Карлсону путін приділив близько пів години викладу свого хворого розуміння історії - близько чверті від загального часу інтер’ю. Він почав з часів Русі (до якої Мокоівя не має жодного стосунку) й закінчив часами СРСР.

 

Диктатор повторив свій улюблений наратив про те, що Україну нібито "створив" Володимир Ленін, а "сформував" її нібито своєю волею Йосип Сталін після Другої світової війни.