Залужний узгодив із Зеленським свою відставку

18:31, 08.02.2024
Залужний узгодив із Зеленським свою відставку

Зеленський і Залужний після узгодження відставки Головкома. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорили оновлення керівництва ЗСУ під час зустрічі на Банковій у четвер, 8 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це Верховний Головнокомандувач і «залізний» генерал одночасно (хвилина в хвилину: 17.59), а відтак узгоджено повідомили у соцмережах.

 

За словами Залужного, під час «важливої та серйозної розмови» з президентом прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

 

Тоді як Володимир Зеленський у своєму пості називає Залужного лише генералом, а не Головнокомандувачем ЗСУ.

 

Президент подякував Залужному за два роки захисту України та обговорив з ним, якого оновлення потребують Збройні Сили України.

 

Крім того, обговорили, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України.

 

«Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді», - написав лава держави.

 

Тоді як Валерій Залужний констатував: «В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом».

 

Генерал також висловив вдячність команді та воїнам ЗСУ:

 

«Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України.

 

Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх.

Українці обовʼязковопереможуть».

 

Як повідомляла «УМ», раніше Залужний опублікував статтю про те, як перемогти противника.