Зеленський закликає робити неможливе і завдавати поразок росії

19:45, 03.02.2024
Зеленський закликає робити неможливе і завдавати поразок росії

Зеленський нагородив воїнів ГУР та вручив сертифікати на квартири родинам Героїв України. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає важливим збереження консолідації вільного світу й надання Україні можливостей завдавати поразок росії.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у вечірньому зверненні, передає Офіс президента у суботу.

 

"Пам’ятаємо: війна розпочата росією на українському фронті, але її мішенню є не тільки наша держава, не тільки наша незалежність. І тому безумовно важливо зберігати максимальну консолідацію вільного світу й робити все можливе та неможливе, щоб Україна могла завдавати поразок росії. Іншого Москва не розуміє", - наголосив Зеленський.

 

За його словами, триває робота з командами європейських держав щодо посилення України, нових оборонних пакетів, нових безпекових рішень.

 

"Продовжуємо працювати з партнерами і щодо нових санкцій проти росії, і щодо блокування російських схем обходу санкцій. І максимально активно – щодо конфіскації російських активів, які були розосереджені в різних юрисдикціях. Я вдячний усім, хто допомагає нам у роботі щодо конфіскації російських активів", – сказав президент.

 

 

І додав: «Бути самовідданим на своєму рівні, ефективним, сміливим – це значить для України бути сильною державою, спроможною захищати й захистити себе. Я дякую всім, хто це усвідомлює.

 

Слава кожному українському воїну! Слава всім, хто працює, щоб Україна могла захищатися!».

 

Також президент відзначив воїнів ГУР державними нагородами за черговий успіх для України – затоплення російського військового корабля в озері Донузлав у нашому Криму.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 1 лютого силами ГУР Міноборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер російських окупантів «Івановєц», який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.