Естонія висилає до росії московського митрополита Євгенія

14:44, 18.01.2024
Естонія висилає до росії московського митрополита Євгенія

Московський піп Євгеній (Решетніков)має пакувати валізи, бо в Естонії йому не раді. (Фото err.ee)

Естонія відмовилася подовжувати посвідку на проживання голові місцевої православної церкви московського патріархату митрополиту Євгенію (Валерію Решетнікову).

 

Влада країни вважає, що цей московит становить загрозу для безпеки держави.

 

Як інформує Україна молода, таке рішення ухвалив Департамент поліції та охорони кордону, передає ERR у четвер.

 

Решетніков є громадянином рф. Він надав до Департаменту заяву про подовження посвідки на проживання, але отримав відмову.

 

Дія поточної посвідки на проживання митрополита Євгенія спливає 6 лютого. Після цього він має виїхати з країни до рідної московії.

 

«Держава ухвалила рішення відмовити йому в подовженні посвідки на проживання, оскільки Решетніков у своїй публічній діяльності, зокрема в публічних виступах, підтримує дії агресора та не змінив свою лінію поведінки попри попередження, які йому робили раніше», - пояснив керівник бюро охорони кордону Пизьяскої префектури Індрек Ару.

 

Співробітники МВС Естонії раніше неодноразово проводили бесіди з очільником церкви та пояснювали, що він має припинити публічно виправдовувати воєнні дії рф.

 

"Решетніков не змінив риторику, що не відповідає цінностям та не підходять для правового поля Естонії. Тому його визнали таким, що становить загрозу безпеці держави", - додали у пресслужбі відомства.

Зауважимо, що московський митрополит прожив в Естонії 4 роки. Він не має в цій країні близьких родичів.

 

Як повідомляла «УМ», митрополит Черкаської єпархії так званої УПЦ МП (РПЦ в Україні) Феодосій постане перед судом. Адже навіть перебуваючи під постійним домашнім арештом, цей московський піп продовжував через соціальні мережі розпалювати релігійну ненависть.