Зеленський у Давосі: амбіції путіна приречені на загибель

16:57, 16.01.2024
Зеленський у Давосі: амбіції путіна приречені на загибель

Зеленський під час виступу у Давосі. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський закликав країни світу долучитися до підтримки України, оскільки лише тиснучи на росію можна припинити війну

 

На його переконання, амбіції президента рф путіна приречені на загибель.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час виступу у Давосі на економічному форумі, передає Офіс президента у вівторок.

 

«Навіть нинішні приятелі путіна в Пхеньяні та Тегерані просто користуються його божевіллям, поки він ще має технології та ресурси, щоб платити їм. Ніхто не вірить у його майбутнє і не інвестує в нього», - сказав президент.

 

Зеленський також висловив незадоволення санкціями Заходу, оскільки вони навіть не блокують  ракетне виробництво росії.

 

«Звичайно, я вдячний за кожен пакет санкцій. Але наближення миру буде нагородою для всіх тих, хто дбає про те, щоб санкції працювали на всі сто відсотків.

 

І, до речі, це очевидна слабкість Заходу, що ядерна промисловість росії досі не перебуває під глобальними санкціями, хоча путін - єдиний терорист у світі, який взяв у заручники атомну електростанцію», - сказав глава держави учасникам форму.

 

 

На його думку, потрібне «сильне рішення цього року, коли заморожені російські активи, суверенні та олігархічні, будуть спрямовані на захист від російської війни та на відновлення України».

 

Зеленський акцентував увагу учасників на фінансовому питанні: «путін любить гроші понад усе. Чим більше мільярдів він і його олігархи, друзі та спільники втратять, тим більше він буде шкодувати про те, що розпочав цю війну».

 

І додав: «Цей рік має стати вирішальним. Чи може замороження війни в Україні стати її кінцем? Я не хочу погоджуватися з істиною, що будь-який заморожений конфлікт рано чи пізно розгориться знову.

 

Нагадаю, що після 2014 року були спроби заморозити війну на Донбасі. Були дуже впливові гаранти цього процесу - тодішній канцлер Німеччини, тодішні президенти Франції. Але путін - хижак, який не задовольняється замороженими продуктами».

 

Зеленський наголосив, що будь-яке зменшення підтримки додає років війни.

 

«Ми повинні дати можливість відповісти на найважливіше питання: Війна закінчиться - справедливим і стабільним миром. І я хочу, щоб ви стали частиною цього миру - починаючи з цієї миті - щоб наблизити його. І ви потрібні нам в Україні - будувати, реконструювати, відновлювати життя. Кожен з вас може бути ще більш успішним разом з Україною», - сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський прибув до Швейцарії напередодні і після переговорів з президенткою країни заявив про домовленість провести Глобальний саміт миру саме у Швейцарії.

 

У Давосі Зеленський провів переговори з генсеком НАТО Столтенбергом, держсекретарем США Блінкеном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн.