Арахамія стурбований фейками про мобілізацію та блокпости

15:50, 25.12.2023
Арахамія стурбований фейками про мобілізацію та блокпости

Військове керівництво досі не подало до Ради пропозиції щодо мобілізації. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Очільник монобільшості, глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія стурбований тим, що у суспільстві шаленими темпами поширюються фейки про мобілізацію та мобільні блокпости по всій країні.

 

На його думку, це пов’язано із тим, що військове командування та Кабмін досі не подали законопроєкт про мобілізацію до Верховної Ради. Хоча це мало відбутися саме 25 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це Давид Арахамія повідомив у соцмережах у понеділок.

 

«Сьогодні уряд мав би внести законопроєкт щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про "Дію" і т.д», - написав Арахамія.

 

За його словами, алгоритм роботи не змінився.

 

«Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тис. військових. Уряд розробляє правила. Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, - не вихід.

 

Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання. Тож маємо продовжувати працювати, незважаючи на календар», - резюмує керівник фракції «слуг».

 

Арахамія також згадав про президента Зеленського, який "вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах": "Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, - не вихід".

 

Як повідомляла «УМ», Міністерство оборони розглядає можливість сповіщати чоловіків, в тому числі й за кордоном, про необхідність з’явитись у ТЦК через електронне сповіщення.