Юрій Гримчак «сидітиме» 10 років за корупцію – ВАКС

15:04, 19.12.2023
Юрій Гримчак «сидітиме» 10 років за корупцію – ВАКС

Суд визнав Юрія Гримчака винним у шахрайстві та «підбурюванні до корпції. (facebook.com/Grim4ak)

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у вівторок. .

 

«Суд апеляційної інстанції, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту. Таким чином, суд залишив без змін вирок ВАКС, яким колишнього міністра засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – повідомила САП.

 

Рішення апеляційної інстанції набуло чинності з моменту проголошення, але його можна оскаржити в касаційному порядку у Верховному Суді протягом трьох місяців.

 

 

Зауважимо, що ВАКС 23 лютого 2022 року визнав Юрія Гримчака винним у шахрайстві та «підбурюванні до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище».

 

Як повідомляла «УМ», Юрія Гримчака і брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019 року у справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабарів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Перед затриманням вдома у заступника міністра пройшов обшук. Їм інкримінували злочин за статтею про шахрайство.

 

15 серпня 2019 року Юрію Гримчаку та Ігорю Овдієнку оголосили підозру. Представники заступника міністра відкидали звинувачення, висунуті правоохоронцями.