Прослуховування Залужного: СБУ передасть «жучок» на експертизу

00:14, 18.12.2023
Прослуховування Залужного: СБУ передасть «жучок» на експертизу

Військове керівництво України на чолі з Залужним перебуває під інформаційним прицілом. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

 

Провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ в ніч на понеділок.

 

«Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи.

 

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані. Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу», - зазначають у спецслужбі.

 

Згодом правоохоронці виявили ще однин мікрофон “прослушки” в кабінеті помічника Залужного.

 

Як пише журналіст Юрій Бутусов з посиланням на свої джерела, близькі до спецслужб, був проведений огляд і в інших приміщеннях штабу. Тож мікрофон був також виявлений у кабінеті особистого помічника Головнокомандувача ЗСУ – Костянтина Бушуєва.

 

Також Бутусов наводить нові деталі шпигунського скандалу:

 

«Під робочим столом в одному з кабінетів, яким користується головнокомандувач ЗСУ Залужний, під час підготовки до переміщення на нове місце розташування був виявлений мікрофон прослуховуючою пристрою. Мікрофон саморобного виробництва. На даний момент не виявлений канал зв’язку та пристрій для запису та збереження інформації.

 

Наразі Служба безпеки проводить слідчі дії. Увесь персонал, який мав доступ до кабінетів штабу проходить поліграф».

 

За його словами, це безпрецедентне порушення режиму безпеки. Чи був витік інформації та що саме могло бути предметом витоку доведеться встановити слідству.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні стало відомо, що Залужний планє великий контрнаступ у 2024 році.