Президентка Єврокомісії закликала КНР допомогти завершити агресію рф проти України

19:12, 07.12.2023
Президентка Єврокомісії закликала КНР допомогти завершити агресію рф проти України

Фон дер Ляєн закликає Китай взяти на себе відповідальність за мир в Україні

Президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн під час зустрічі з президентом КНР Сі Цзіньпіном у рамках саміту ЄС-Китай, що відбувається сьогодні у Пекіні, звернулася до Китаю із закликом взяти на себе відповідальність за дотримання принципів Хартії ООН. 

 

Вона наголосила, що Китай та Європейський Союз мають спільний інтерес у забезпеченні миру та стабільності в Україні, яка стала ареною російської агресії. 

 

Фон дер Ляєн висловила сподівання, що Китай допоможе завершити війну та сприятиме встановленню сталого та справедливого миру в регіоні. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Укрінформ.

 

"Як великі світові сили Європейський Союз та Китай мають глобальну відповідальність. Ми маємо спільний інтерес у дотриманні миру й безпеки та в ефективному функціонуванні міжнародного порядку, що оснований на правилах, у пошуку рішень для глобальних викликів. Саме тому настільки важливо покласти край російській агресії проти України, досягти справедливого і тривалого миру у відповідності до Хартії ООН. У цьому ж руслі важливо зробити все можливе, щоб працювати над рішенням "двох держав" для Близького Сходу", - наголосила президент Єврокомісії.

 

Вона наголосила на важливості розвитку відносин між ЄС і Китаєм і координації спільних економічних та геополітичних інтересів, які є в обох сторін, тому що така взаємодія має прямий вплив на добробут і безпеку народів як ЄС, так і Китаю.

 

"Ми маємо робити так, в часи, коли наші інтереси співпадають. Якщо ні, нам потрібно вирішувати та відповідально врегульовувати занепокоєння, які маємо. Саме тому я вітаю можливість мати сьогодні відвертий та відкритий обмін думками, що є основою для конструктивних відносин", - додала Урсула фон дер Ляєн.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Президент США Джо Байден та лідер Сі Цзіньпін  зустрілися у США. Лідер КНР Сі запевнив американців, що Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів.