Зрадник Ілля Кива ліквідований співробітниками СБУ в Підмосков’ї

17:38, 06.12.2023
Зрадник Ілля Кива ліквідований співробітниками СБУ в Підмосков’ї

Ілля Кива заплатив сповна за зраду України. (Фото з відкритих джерел)

Колишній нардеп Ілля Кива, який заочно засуджений за державну зраду, був ліквідований у Московській області рф, де знайшли його труп.

 

За неофіційними даними, ліквідацію зрадника успішно реалізувала СБУ.

 

Як інформує Україна молода, про знищення Киви повідомив волонтер та активіст Сергій Стерненко з посиланням на російські соцмережі та ЗМІ у середу.

 

«Пишуть, що Кива здох. Мої джерела підтверджують ліквідацію одіозного втікача на болота», - написав Стерненко.

 

Водночас видання «УП» з посиланням на джерела у силових структурах пише, що за ліквідацією екснардепа Іллі Киви стоїть Служба безпеки України.

 

Злочинця ліквідували зі стрілецької зброї в ході спецоперації.

 

За даними російського "РИА Новости" з посиланням на екстрені служби, "тіло Киви знайдено в підмосковному селі Супоневе Одинцовського району".

 

Як повідомляла «УМ», у листопаді український суд засудив Киву до 14 років ув'язннення з конфіскацією майна за кількома статтями Кримінального кодексу, серед яких державна зрада і публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

 

Після початку великомасштабної війни Кива втік до росії. Там він спілкувався з російськими пропагандистами, звідти заявляв, що "українському народу потрібне звільнення", а "українці, білоруси, росіяни – це один народ".

 

Верховна Рада позбавила Киву мандату народного депутата у березні 2022 року.