Дубінський носитиме браслет під цілодобовим домашнім арештом

17:55, 06.11.2023
Дубінський носитиме браслет під цілодобовим домашнім арештом

Дубінський з адвокатом (ліворуч) в суді. (facebook.com/alexandrdubinskyi)

Печерський районний суд Києва обрав для одіозного народного депутата Олександра Дубінського запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та наклав на нього носіння електронного браслету.

 

Як відомо, Дубінського  підозрюють у сприянні незаконній переправі через кордон рідного брата. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне з зали суду в понеділок, а також Олександр Дубінський у соцмережах.

 

Зазначається, що райсуд частково задовольнив прохання прокурора. Той просив для підозрюваного цілодобовий домашній арешт, обґрунтовуючи запит тим, що Дубінський під час слідства може виїхати за кордон, адже нардепів не мобілізують. Крім того, Дубінський може впливати на свідків.

 

Натомість, за словами самого нардепа, прокурори також вимагали від Печерського суду заборонити йому трансляції на Youtube та написання текстів у Telegram. 

 

Дубінському потрібно буде здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

 

Нардеп, за словами прокурора, підозрюється в тому, що він змовився з головою ГО "Медіаоборона" Оберенчуком та організував незаконну переправку через кордон, щоб допомогти виїхати своєму рідному братові, який має прізвище Базюк. 

 

Той, як стверджує прокурор, хотів працевлаштуватися за кордоном. Крім того, Дубінський хотів перегнати автомобіль із Кишинева (Молдова) до Відня (Австрія). Брата зареєстрували в системі "Шлях" як водія-волонтера, який перевозить гуманітарку. Базюк виїхав 22 липня.

 

Водночас Дубінський вважає, що справа проти нього – спроба припинити критику влади в умовах війни. 

 

Раніше Державне бюро розслідувань опублікувало аудіадоказ у справі про незаконне переправлення громадянина за кордон, яку відкрито стосовно нардепа Олександра Дубінського.

 

Як повідомляла УМ, вранці  у середу, 1 листопада, правоохоронці провели низку обшуків у народного депутата Олександра Дубінського. Перевіряли можливу причетність народного депутата до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами.