Китай, рф та Іран є новою «віссю зла» - сенатор Мітч Макконнелл

11:20, 23.10.2023
Китай, рф та Іран є новою «віссю зла» - сенатор Мітч Макконнелл

Макконнелл закликає активізуватися та розібратися з віссю зла - Китаєм, Росією, Іраном

Лідер республіканців у Сенаті, Мітч Макконнелл, вважає, що Росія, Китай та Іран представляють собою пряму загрозу для Сполучених Штатів Америки. Він називає цю ситуацію "надзвичайною". 

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтервʼю Fox News.

 

Китай, Росія та Іран є новою "віссю зла", з якою Сполучені Штати повинні боротися, заявив лідер республіканців Мітч Макконнелл  у Сенаті США.

 

«Це надзвичайна ситуація, коли ми повинні активізуватися та розібратися з цією віссю зла - Китаєм, Росією, Іраном - тому що це безпосередня загроза для США», – зазначив він.

 

84-річний Макконнелл висловив переконання, що світ багато в чому нині перебуває у більшій небезпеці, ніж "будь-коли за мого життя", адже стикається "з великою конкуренцією сил".

 

«Ми бачимо, що Іран, головний спонсор тероризму, надсилає безпілотники росіянам, і (...) ХАМАС атакує ізраїльтян за допомогою дронів. Тож це все пов'язано. Не можна виокремити якусь одну частину і сказати, що ми будемо займатися тільки цим», - зазначив лідер республіканців у Сенаті. 

 

У цьому контексті щодо позиції Китаю він додав: "Ми знаємо, на чиєму вони боці (...) Ми повинні розглядати це як світову проблему".

 

Раніше низка республіканців розкритикувала президента США Джо Байдена за те, що він хоче повʼязати допомогу Україні та Ізраїлю, які захищаються від нападів Росії та радикального ісламістського угруповання ХАМАС відповідно. 

 

Втім Макконнелл не погоджується з такою критикою. 

 

«Це питання про те, чи є це серйозною загрозою для США. Якщо росіяни не будуть переможені, то наступною для них стане країна НАТО», - попередив він.

 

На його переконання, думка про те, що допомога Україні не є корисною для США, не відповідає дійсності, адже передача Збройним силам України (ЗСУ) старого військового обладнання насправді допомагає модернізувати американський військово-промисловий комплекс і створювати нові робочі місця. 
 


Як повідомляла УМ, у столиці Китаю Пекіні пройшли переговори російського диктатора Володимира Путіна і його китайського колеги Сі Цзіньпіна.