ATACMS мають великий вплив на полі бою - Умєров

20:14, 21.10.2023
ATACMS мають великий вплив на полі бою - Умєров

Умєров подякував своєму американському колезі та проінформував про ситуацію на фронті (witter.com/rustem_umerov)

Міністр оборони України Рустем Умєров висловив свою вдячність міністру оборони США Ллойду Остіну за надання далекобійних ракет ATACMS Україні.

 

Зокрема, пан Умєров підкреслив, що ці ракети мають великий вплив на обороноздатність України та зміцнюють її позиції в умовах конфлікту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив: Умєров у Twitter в суботу.

 

Міністр зазначив, що мав предметну розмову з Остіном.

 

«Поінформував американського колегу про ситуацію на фронті. Подякував керівництву США та особисто міністру Остіну за надання Україні ATACMS. Це має великий вплив на поле бою», – зазначив міністр.

 

Водночас пресслужба Пентагону повідомила, що Остін підтвердив готовність Білого дому звернутися до Конгресу з проханням про виділення ресурсів, необхідних для того, щоб Україна могла продовжувати захищати свій народ.

 

Остін та Умєров також обговорили успішні результати засідання Контактної групи з питань оборони України, що відбулося минулого тижня в Брюсселі, та останні події в Україні.

 

Як повідомляла УМ, раніше президент Володимир Зеленський висловив вдячність Сполученим Штатам та наголосив, що далекобійні “атакамси себе показали".