Данілов заперечує можливість переговорів з рф до деокупації України

17:43, 21.10.2023
Данілов заперечує можливість переговорів з рф до деокупації України

Олексій Данілов зазначив, що "сучасний Гітлер на ім'я путін вбив 500 наших дітей". (Фото РНБО України)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов у чергове наголошує, що переговори з Московією не відбудуться доти, доки вона не залишить окуповану українську територію.

 

Як інформує Україна молода, про секретар РНБО заявив у інтерв’ю японському агентству Kyodo News.

 

«Не варто вести жодних переговорів, поки росія продовжує окупувати (українську) територію, включно з Кримом», - казав він.

 

На його переконання, "ситуація докорінно зміниться" після того, як із Заходу прибудуть винищувачі F-16, але визнав, що важко передбачити час, необхідний для звільнення всієї території України.

 

Данілов також зазначив, що Україна уклала неформальну угоду про невикористання зброї, наданої Заходом, для нападів на територію росії, але попередив, що об'єкти навколо Москви можуть стати мішенями для зброї вітчизняного виробництва.

 

Він також розвіяв побоювання, що міжнародна увага і підтримка зменшиться на тлі ескалації ситуації між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, заявивши: "Не було ніякого зниження рівня комунікації зі Сполученими Штатами і Європою. Співпраця триває, і ми отримуємо допомогу щодня".

 

Щодо ймовірного зміцнення зв'язків між росією і Китаєм, то секретар РНБО сказав, що Москва "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран", але відкинув можливість припинення вогню за посередництва Пекіна.

 

І зазначив, що "сучасний Гітлер на ім'я путін вбив 500 наших дітей".

 

Наадаємо,18 жовтня російський диктатор путін поділився своїми мареннями, мовляв, Україна нібито вже замислюється про переговори з рф.

 

Натомість президент Володимир Зеленський заявив, що зараз "поганий момент" для переговорів із росією, оскільки триває контрнаступ і росія бачить труднощі України на полі бою. На його думку, путін прагне виснажити Україну, але сам "у довгій війні програє".

 

Як повідомляла «УМ», президент Фінляндії Саулі Нііністьо виявив готовність провести переговори з путіним, при умові, що це сприятиме встановленню миру в Україні.