Рада підтримала заборону проросійських релігійних організацій

13:34, 19.10.2023
Рада підтримала заборону проросійських релігійних організацій

Народні депутати радіють результативному голосуванню щодо московського попівства. (facebook.com/halyna.vasylchenko.officialpage)

Український парламент підтримав у першому читанні ініціативу про заборону діяльності релігійних організацій, що мають зв'язки з Росією. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють народні депутати Ярослав Желєзняк, Ірина Геращенко, Вікторія Сюмар та інші обранці у соцмережах.

 

Законопроєкт 8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РФ, прийнято у першому читанні.

 

"За" проголосували 267 нардепів.

 

Голоси по фракціях та групах:

 

·       Слуга народу - 175

·       ЄС - 26

·       Батьківщина - 17

·       Платформа за життя та мир- 1

·       За майбутнє - 8

·       Голос - 18

·       Довіра - 12

·       Відновлення України – 0

 

"Це сталось!!!! Законопроект про заборону московського патріархату ухвалено в першому читанні! 267 за. Чекаємо якнайшвидше другого читання", - написала депутатка Галина Васильченко
 

Тоді як пані Сюмар зазначає, що на захист УПЦ МП в Раді виступили зокрема колишній співголова забороненої ОПЗЖ Юрій Бойко, нардеп Євгеній Шевченко та виключений зі складу фракції "Слуга народу" Артем Дмитрук.

 

Як повідомляла УМ, група депутатів із франкції «Слуга народу» відкрито саботувала законодавчі ініціативи, пов'язані з Українською православною церквою Московського патріархату. Очолює цю групу заступник керівника фракції Артем Культенко.