Умєров наказав створити медичний департамент Міноборони

19:09, 13.10.2023
Умєров наказав створити медичний департамент Міноборони

Міноборони збирається провести стандартизацію турнікетів та бойових аптечок українських воїнів

Міністр оборони України Рустем Умєров розпорядився створити медичний департамент в Міністерстві оборони України. 

 

Як інформує Україна молода, про це заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова, в ефірі телемарафону Єдині новини.

 

За словами заступниці міністра, це дозволить відомству почати здійснювати регуляторну функцію і провести стандартизацію турнікетів та бойових аптечок українських воїнів.

 

"Разом з тим ми опрацьовуємо із західними партнерами можливість швидкого рішення щодо підтвердження якості турнікетів, які виробляються в Україні, тими інституціями, які забезпечують дотримання якості в США", - сказала Калмикова.

 

Вона пояснила, що наразі в Збройних силах України є затверджений перелік складових бойової аптечки, проте немає процедури та технічних засобів для того, щоб визначати їх якість.

 

Після впровадження стандартизації, аптечки та турнікети, які надійшли у військові частини від держави, будуть перевірені. Аптечки, які не відповідають стандартам, вилучать та замінять на якісні.

 

Нещодавно міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що сенс Е-реєстру військовозобов'язаних - у повній цифровізації процесів, щоб перевести всю інформацію до digital: від електронного квитка до документів військово-лікарських комісій.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони Рустем Умєров прагне розробити  стратегію розвитку української армії майбутнього – Future Force Concept. Цю стратегію розглядатимуть вже після завершення війни з російськими загарбниками.