Рамштайн: Пентагон анонсував черговий пакет допомоги для України на $200 млн

14:15, 11.10.2023
Рамштайн: Пентагон анонсував черговий пакет допомоги для України на $200 млн

Остін та Зеленський на відкритті 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") у Брюсселі (Фото Офісу президента)

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму в розмірі 200 мільйонів доларів.

 

Пакет включатиме боєприпаси для систем протиповітряної оборони, артилерійські і ракетні боєприпаси, високоточні авіаційні боєприпаси, протитанкову зброю, обладнання для протидії російським дронам.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Остін повідомив у присутності президента Зеленського на відкритті 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") у Брюсселі в середу.

 

«Це збільшує загальні американські зобов’язання до 43,9 млрд доларів з початку путінської війни», - наголосив глава Пентагону.

 

І додав, що на зустрічі у форматі «Рамштайн» низка країн оголосять про нові пакети допомоги для України.

 

 

Ще до засідання пан Остін зустрівся з паном Зеленським у Брюсселі та запевнив його у тому, що США продовжать безперервно поставляти Україні озброєння.

 

«Ллойд Остін запевнив у продовженні сталого й безперервного постачання всього необхідного озброєння для України. Він наголосив, що Сполучені Штати мають необхідні для цього ресурси та можливості й залишаються сфокусованими на підтримці України, - повідомляє Офіс президента.

 

Тоді як Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги та поінформував про нагальні потреби української армії.

 

Нагадаємо, що на тлі несхвалення Конгресом США продовження підтримки України стало відомо, що цей пакет допомоги буде профінансований із коштів, які Пентагон заощадив через помилку в обліку.

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Зеленський відвідує Брюссель 11 жовтня, де  вперше бере участь у засіданні Контактної групи з допомоги Україні у форматі «Рамштайн».