Росія може атакувати інші країни 2028 року – Зеленський

15:32, 05.10.2023
Росія може атакувати інші країни 2028 року – Зеленський

інавгураційна пленарна сесія ІІІ саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді. (Фото Офісу президента)

Замороження війни в Україні є небезпеним, оскільки росія може атакувати й інші країни вже 2028 року.

 

Як інформує УМ, про це Володимир Зеленський заявив 5 жовтня на пресконференції в Іспанії, передає Офіс президента

 

Ці ж тези глава держави озвучив під час виступу на інавгураційній пленарній сесії ІІІ саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді. 

 

«Зараз Росія розглядає різні сценарії на найближчі роки. Один із них особливо небезпечний. Якщо в цій агресії проти України буде будь-яка пауза, будь-яка заморозка ситуації, то буде новий критичний момент – 2028 рік.

 

Якщо Росії дати адаптуватися зараз, то 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал, і в Росії буде достатньо сили атакувати країни, які у фокусі російської експансії. Окрім України, це точно країни Балтії і точно ті країни, на території яких присутні російські контингенти.

 

Це чітка інформація від нашої розвідки, і ми сигналізуємо вам про це», - сказав, зокрема, президент України.

 

Президент підкреслив, що Росія "шукає можливості заморозити ситуацію та адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок та готується йти далі".

 

"Будь ласка, пам’ятайте, що найбільш небезпечний ворог – це той, який зробив висновки та підготувався до наступного удару на основі цих висновків", – наголосив він.

 

Як повідомляла УМ, український президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. Обговорили питання нового пакету допомоги Україні, включаючи додаткові засоби протиповітряної оборони.