Міністр оборони Франції Лекорню у Києві вшанував пам’ять полеглих воїнів

13:05, 28.09.2023
Міністр оборони Франції Лекорню у Києві вшанував пам’ять полеглих воїнів

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню поклав вінок на Михайлівській площі у Києві. (Фото: The Guardian)

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню прибув до Києва та відвідав меморіал загиблим під час російського вторгнення на Михайлівській площі.

 

Урядовець вшанував пам’ять полеглих захисників України та поклав вінок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють The Guardian та 20minutes.fr.

 

Зазначається, що глава Міноборони Франції проведе зустріч з українським колегою Рустемом Умєровим та міністром зі стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним, у ході якої сторони обговорять військову допомогу Україні.

 

За даними французьких ЗМІ, Лекорню в Києві розповість про еволюцію французької допомоги нашій країні для відбиття широкомасштабної військової агресії рф.

 

Разом із головою Міноборони Франції також до Києва прибули представники двох десятків підприємств оборонної промисловості для обговорення допомоги Україні та промислового партнерства.

 

Йдеться про представників близько двадцяти французьких компаній, що спеціалізуються на виробництві бронетехніки, артилерії, безпілотних літальних апаратів, кібернетичного та розмінного забезпечення, мають обговорити та підписати партнерські відносини з представниками української промисловості.

 

Як повідомляла «УМ», 28 вересня також до Києва прибув міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.